Danışmanlık Hizmetleri
Sunucu, herhangi bir ağ üzerinde bir programı veya bir bilgiyi farklı kullanıcılara, sistemlere paylaştıran ve dağıtan donanım veya yazılıma verilen genel isimdir.
En önemli nokta ise sunucuların bir bilgisayar ağına bağlı olmasıdır. Yapısal olarak sunucuların, sorunsuz çalışmak üzere yüksek konfigrasyonda imal edilmiş, güvenilir, çoklu kullanıcıya hizmet eden bilgisayar sistemleridir.
Örneğin bir kurumda bütün bilgisayarları ve kullanıcıları denetleyen bir sunucu olabilir buna Domain Sunucu, şirkette dosya paylaşımlarını dağıtan denetleyen yetkilendiren bir sunucu olabilir buna Dosya Sunucu (File Server) denir.
Kurulum Hizmetleri
İşlerimizi bilgisayar sistemleri vasıtasıyla yaptığımız ve bilgileri bu sistemlere depoladığımız kaçınılmaz bir gerçektir. Günümüzde bilgisayar sistemlerinin kullanımını tartışmamaya gerek yoktur.
Artık bütün kurumlar işlerini bilgisayar ile yapıyor hizmetlerini bilgisayar ile yürütüyor önemli verilerini bilgisayar ortamında saklıyor.
Sunuculara olan ihtiyaç ise burada ortaya çıkar. Yapılan işte, zaman, iş ve bilgi kaybı olmasını istemiyorsak sunucular işin içerisine giriyor. Bu noktada sunucuların yedekli çalışması ise iş sürekliliğinin devamını sağlayacaktır.
Aksi halde bir firmada çalışan terminal bilgisayarlar ne kadar güçlü olursa olsun, sistem altyapısı (kablolama, UPS, Jenaratör vb) ne kadar iyi olursa olsun sunucularınızda oluşabilecek bir problem her şeyin durması anlamına gelecektir.
Destek Hizmetleri
Biz hizmet verilen sektör gözetmeksizin,tüm kapasite ve performansı sağlayan ‘Sistem Kurulumu ve Entegrasyonu’ hizmetleri sunuyoruz.
Müşteri ihtiyaçları doğrultusunda sunucu çözümleri üreterek , katma değerli hizmetler sunarak,entegre edilebilen ve yüksek verimlilik sağlayan platformlar oluşturuyoruz.
Hizmet anlayışımız ile bugün altyapınızı bilgi birikimimiz, tecrübelerimiz ile inceliyor, mevcut ortamı değerlendirebilmek adına son noktaya kadar düşünüyor ve sizin için bugünü aynı zaman da yarını da planlayarak tüm aşamalarıyla adım adım entegrasyonunuzu sağlıyoruz.
Uygulamalarımız
Log Yönetimi
Sistemlerin, network cihazlarının, uygulamaların ürettiği logları saklayan ve bu loğlar üzerinde detaylı ilişkilendirme (korelasyon) ve sorgular yapabilen sistemlerdir.
ISO 27001
Güvenlik alanında belli bir altyapıya sahip olmak isteyen şirketler, son yıllardaki güncel regülasyonlara uyum sağlayabilmek için ISO 27001 gerekliliklerini sağlamayı hedeflemektedir.
DR (Disaster Recovery)
Veri güvenliği sadece verilerin bulunduğu lokasyonlarda sağlanmamaktadır. Bir felaket anında, verilerin bulunduğu lokasyon devre dışı kaldığı durumda, uzaktaki ikinci bir lokasyonda verilerin hazır halde bulunması gerekmektedir.
Incident Forensic
Network trafiğinin kayıt edildiği ve bir güvenlik ihlali ortaya çıktığında “olay yeri inceleme” (forensic) yaklaşımı ile olayın yeniden canlandırıldığı güvenlik çözümleri bulunmaktadır
Veri Şifreleme
Özellikle notebooklardaki verilerin istenmeyen ellere geçmesini önlemek için disk ve e-posta trafiği şifrelenebilmektedir
e-Discovery
Kurumların kurumsal verileri üzerinde, iç denetim veya regülasyonlar nedeniyle; araştırma faaliyetleri yapılması gerekebilir. Özellikle, e-postalar arasında yapılacak araştırmaların, geçmişe yönelik bir biçimde, çok sayıda veri arasından, güvenli ve denetlenebilir bir metotla yapılmasına ihtiyaç duyulmaktadır.
DLP
Şirketlerin hassas verilerinin, şirket içinde nasıl yer değiştirdiğini gözleyen ve kontrollü bir şekilde; “dışarı sızmalarını” engelleyen bir teknolojidir.
Arşivleme
Regülasyonlar nedeniyle; bazı verilerin uzun süreli saklanması gerekmektedir. E-posta gibi elektronik dosyalar saklanması gereken en önemli bilgi kaynaklarıdır
IEM
Kullanıcı bilgisayarları ve sunucuların güvenlik açıklarını kapatmak, envanter ve yazılım dağıtımı yapmak üzere tasarlanmış çözümlerdir.
Kurumsal Yedekleme
Kurumların değerli bilgi ve süreçleri sunucuları üzerinde bulunmaktadır. Sunucuların korunması için tekilleştirme, diske hızlı yedekleme gibi çeşitli teknolojiler mevcuttur.